Τρίτη

Κυλιέμαι στη λάσπη.

Wallow. (κλικ για το βίντεο)
Adapted from their performance work Fur Seal (1977), this video is the first and only outdoor work Eiko & Koma created for video. The piece was filmed at Pt. Reyes, California in November 1983. Eiko & Koma were very cold because of the water and wind--so were the film crew! Eiko edited the piece with the help of Jeff Bush.

This work was designed with no sound track. 



αναφορά γι' άλλη μια φορά στο λατρεμένο ζευγάρι, τους Eiko & Koma. αφορμή ήταν η πρώτη φωτογραφία από αυτές που βλέπετε, το αγκάλιασμα στην βρεγμένη άμμο, μπροστά στα κύματα. το αγκάλιασμα που μοιάζει με αυτά που μας πονούν. βαθιά επηρεασμένη από το "Πώς είναι" του Μπέκετ, την άλλη εμμονή του τελευταίου καιρού, αναζήτησα την πηγή της φωτογραφίας, και οδηγήθηκα στο μαγικό αυτό βίντεο. και είδα: το κάλεσμα, την ένωση, τις εκρήξεις που προκαλεί αυτή, την σύγκρουση έπειτα, και τον αποχαιρετισμό, τελικά. κι όλα αυτά να συμβαίνουν με μοναδικό μάρτυρα κάτι δυνατό κι ανυπέρβλητο. την θάλασσα. και την άμμο που την αγκαλιάζει. και τον ουρανό που την προστατεύει χωρίς να την περιορίζει. και στο μυαλό μου έγινε κάπως αυθόρμητα η σύγκριση όλων αυτών, με το "σχετίζεσθαι", το λυτρωτικό, το καταστροφικό, το ανθρώπινο.
και θυμήθηκα τόσους δυνατούς τρόπους για να είμαστε όμορφοι. και μετά, θυμήθηκα ξανά ότι συχνά γινόμαστε ανθρωπάκια.

2 σχόλια:

erin είπε...

interesting and unsettling - in our reduced forms our vulnerabilities take front stage, however our silent strength and endurance carry us. i shake my head. what brave artists.

(how they dive toward one another with only their weight, gravity and desire.)

xo
erin

by day i am nothing and by night i am i είπε...

erin, your words complete the beauty in my mind, thank you so much.